Ana içeriğe atla

Sıkıntılı Anlarda Okunacak Dua

Sıkıntılı anlarda,dara düştüğünüzde,çaresiz kaldığımızda Allah sığınıp dular etmeliyiz.Bu yüzden sizlerle; (en çaresiz anda okunacak dua,sıkıntılı zamanlarda okunması tavsiye edilen dualar,dara düştüğünde okunacak dua,çıkmazda kalınca okunacak dua,çaresiz kalınca okunacak dua nihat hatipoğlu,sıkıntı anında okunacak dua nihat hatipoğlu) dualarını paylaşacağız.
Sıkıntılı Anlarda Okunacak Dua
En Çaresiz Anda Okunacak Dualar
İnsan, maruz kaldığı sıkıntılı takdirlere nefsinin isyan etmeyip itaat etmesi için duâ etmeli, hakkında hayırlısını dilemelidir.

Peygamberimiz (sav) böyle sıkıntı içinde kalan kimseye duâ tavsiye buyurmuştur. Onu okumalı, Allah'a teslim olmalıyız.

Sıkıntılı ve Üzüntülü Anlarda Okunacak Duâ şöyledir: 

"Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. Allahümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta'cîle mâ ahhartehu ve te'hîra mâ acceltehu."

"Allah'ım, senin ismine, malımı, dinimi ve nefsimi emanet ediyorum.
Allah'ım, hükmüne beni razı kıl, kaderimde olanı bana mübarek kıl ki, te'hir ettiğinin acelesini, acele ettiğinin de te'hirini istemeyeyim. Nefsimin isyanını önle, teslimini sağla."

Ebû Bekr-i Râzî’den bir kıssa; “İsfahan’da Hadis yazarken belgelerde Ebû Bekr bin Ali isminde bir kişi gördüm. Fetvâ konusunda danışacaktım ama sultan tarafından hapse atılmıştı. O gece rüyamda Peygamber (s.a.v.) Efendimizi gördüm, sağ yanında Cebrail (a.s.) bulunuyordu ve durmadan bir dua okuyordu. Bana dedi ki; “bu duayı Ebu Bekr bin Ali’ye söyle, okusun, Allah onun sıkıntısını giderir” Sabah olunca ona söyledim ve çok geçmeden hapisten çıkarıldı.”

Hasan Basri (r.a.)’de şöyle demiştir: “Hacca-ı Zâlim beni yanına çağırttı. Ben de bu duayı okuyarak gittim. Bana dedi ki; “Vallahi seni öldürtmek için çağırmıştım. Şimdi sen bana şundan şundan daha sevgilisin. Dile benden ne dilersen.”

Lâ ilâhe illallâhül-azîmül-halîm. Lâ ilâhe illallâhu Rabbül-arşil-azîm. Lâ ilâhe illallâhu Rabbüs-semâvati ve Rabbül-ardi ve Rabbül-arşil-kerîm.

لَا إِلٰهَ إِلاَّ الٰهّلُ الْعَظي۪مُ الْحَلي۪مُ لَا إِلٰهَ إِلاَّ الٰهّلُ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظي۪مُ لَا إِلٰهَ إِلاَّ الٰهّلُ رَبُّ السَّمٰوَاتِ وَرَبُّ الْأَرْضِ وَرَبُّ الْعَرْشِ الْكَري۪مُ

(Azamet ve vakar sahibi Allah’tan başka, ibâdete lâyık hiçbir ilâh yoktur. Arş-ı Âzam sahibi Allah’tan başka ibâdete lâyık hiçbir ilâh yoktur. Göklerin ve yerin sahibi ve arş-ı kerîm’in mâliki Allah’tan başka ibâdete lâyık hiçbir ilâh yoktur.) (Buhâri.Tecrid-i sarih.2150)

Balığın karnındayken Yunus Aleyhisselâm’ın yaptığı duayla dua edipte geri çevrilen yoktur. Her gün okumayı alışkanlık haline getiren kişi en çok yirmi gün içinde bulunduğu maddi-manevi her türlü sıkıntısından kurtulur. İhtiyaçlarını giderecek sebepler ortaya çıkar. işleri düzene girer.

Enbiya Sûresi 87.Ayet; "
Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minez-zâlimîn."

"Allah’ım! Senden başka ilah yoktur. Sen bütün noksan sıfatlardan münezzehsin. Gerçekten ben zâlimlerden oldum." (Tirmizi)

Resûlullah (s.a.v.) Efendimiz sıkıntılı zamanında şu duayı okurdu. (Ebû Dâvud)

"Allahu Allahü Rabbî lâ üşrikü bihî şey’en."

"Rabbim Allah’tır Allah! Ben O’na hiçbir şeyi ortak koşmam."

Resûlullah (s.a.v.) Efendimiz; “sıkıntıda olan bu duayı okusun.” (Ebû Dâvud)

"Allahümme rahmeteke ercû felâ tekilnî ilâ nefsî tarfete aynin ve aslihlî şe’ni küllehu Lâ ilâhe illâ ente."

"Allah’ım! Sadece senin rahmetini umarım. Gözümü açıp kapatıncaya kadar beni nefsime bırakma. Bütün işlerimi yoluna koy. Senden başka hiçbir ilâh yoktur."


Resûlullah (s.a.v.) Efendimizi birşey üzecek olsa şu duayı okurdu.

"Yâ Hayyü yâ Kayyûmü birahmetike esteğisü"

"Ey ezelî ve ebedî hayat ile bâki, zât ve kemâl sıfatlarıyla herşeye hakim olan Allah’ım! Rahmetinle yardımını talep ediyorum." (Tirmizî)

Resûlullah (s.a.v.) Efendimiz üzüntü ve sıkıntı hissettiğinde bu duayı okurdu(C.Sağir.6580)
"Hasbiyer-rabbü minel-ibâdi, hasbiyel-hâliku minel-mahlûkîne, hasbiyer-râziku minel-merzükîne, hasbiyellezî hüve hasbiye, hasbiyallahu ve ni’mel-vekil, hasbiyallahu lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arşil azîym."

"Kullara bedel Rabbim bana yeter. Yaratıklara karşı yaratıcı bana yeter. Rızık isteyenlere karşı Rezzak yeter. Bana yeten bana yeter. Allah bana yeter O ne güzel vekildir. Allah bana yeter. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. O’na tevekkül ettim. O, büyük Arş’ın Rabbidir."

Başına bela gelmiş birini gördüğünde okuyacağın dua;


Resûlullah (s.a.v.) Efendimiz; “ Kim bir belaya uğrayanı görünce şu duayı okursa, yaşadığı müddetçe o belaya maruz kalmaz.” (Tirmizî)

"Elhamdülillâhillezî âfânî mimmebtelâke bihi ve fazzalenî alâ kesîrin mimmen haleka tafdîlen."

"Seni imtihan ettiği şeyde bana âfiyet veren ve birçok yarattığından beni üstün kılan Allah’a hamdolsun."


Başına bela bir musibet geldiğinde okunacak dua;

"Lâ ilâhe illallâhül-halîmül-kerîm, sübhâneke, tebârekellahü Rabbül-arşil-azîm, elhamdü lillâhi Rabbil-âlemîn."


"Halîm ve Kerîm olan Allah’tan başka ilâh yoktur. O’nu noksan sıfatlardan tenzih ederiz. Yüce Arş’ın sahibi Allah, mukaddes ve münezzehtir. Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur."
Korku, endişe, sıkıntı, hüzün ve kederi gidermek isteyen kimse;

Âl-i İmrân Sûresi’nin 154.Ayetini ve Feth Sûresi’nin 29.Ayetini bir kağıda yazıp üzerinde taşırsa Allah o kişinin bütün gam ve kederini giderir, her işinde Allah’ın yardım ve bereketine erişir.

Sıkıntılı, tehlikeli ve üzüntülü zamanlarda Salât-ı Tüncinâ okuyan kimsenin Allah dünya ve ahiret sıkıntılarının her birini giderir.

“Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin salâten tünciynâ bihâ min cemiy’ıl ehvâlî vel’âfâti ve takdî lenâ bihâ cemiy’al hâcâti tütahhirünâ bihâ min cemiy’ısseyyiâti ve terfeunâ bihâ a’led derecâti ve tübelliğunâ bihâ aksal ğâyâti min cemiy’ıl hayrâti ve ba’del memât”

İçine düştüğü sıkıntılı ve zor bir durumdan kurtulmak isteyen kişi;

Her gün (21) defa “Kadir Sûresi’ni” okumaya devam ederse Allah’ın izniyle kurtulur.

İstigfara devam eden, her sıkıntıdan kurtulur, ummadığı yerden rızıklanır.
Lâ ilâhe illallah demek 99 belâyı defeder, en aşağısı sıkıntıdır. [O. Asakir]

La havle ve la kuvvete illa billah okumak, 99 derde devadır. Bunların en hafifi sıkıntıdır.

Sıkıntıya düşen veya borçlanan, 1000 (bin) kere “La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim” derse, Allahü Teâlâ işini kolaylaştırır.

Sıkıntılı iken Hasbunallah ve nimel vekîl deyiniz!

Yasin okuyanın sıkıntısı gider.

Sabah akşam İhlâs, Felak ve Nasr suresi üçer defa okumak, belâ ve sıkıntılaı giderir. [Tirmizi]

Sahabeden Hz. Enes (r.a.) anlatıyor: “Resulullah (s.a.s.)’ıbir şy uzecek olsa ş duayı okurdu:

يَا حَىُّ يَا قَيُّومُ بِرَحْمَتِكَ أَسْتَغي۪ثُ يَاذَا الْجَلاَلِ وَالْاِكْرَامِ


Duanın Okunuşu: “Ya Hayyu ya Kayyum! Bi rahmetike esteğsu ya zel-celali vel-ikram.”

Duanın Anlamı: “Ey diri olan, ey Kayyûm olan Rabbim! Rahmetin adına yardımını talep ediyorum, ey celal ve ikram sahibi (Allah’ım!)” (Tirmizi, De’avat, 99; Hakim, Dua, 1, 509)


Sahabeden Abdullah ibn Mes'ud (r.a.) demiştir ki;Kimin sıkıntısı artarsa şu duayı okusun:

اَللّٰهُمَّ إِنّ۪ى عَبْدُكَ وَابْنُ عَبْدِكَ وَابْنُ أَمَتِكَ وَفِي قَبْضَتِكَ نَاصِيَت۪ى بِيَدِكَمَاضٍ فِيَّ حُكْمُكَ عَدْلٌ فِيَّ قَضَاؤُكَ أَسْأَلُكَ بِكُلِّ اسْمٍ هُوَ لَكَ سَمَّيْتَ بِهِنَفْسَكَ أَوْ أَنْزَلْتَهُ فِي كِتَابِكَ أَوِ اسْتَأْثَرْتَ بِهِ فِي مَكْنُونِ الْغَيْبِ عِنْدَكَ أَنْ تَجْعَلَ الْقُرْاٰنَ رَبي۪عَ قَلْب۪ي وَجَ ءَالَ هَمّ۪ى وَغَمّ۪ى

Duanın Okunuşu: “Allahumme inni ‘abduke, vebnu ‘abdi-ke,
vebnu emetike. Ve fi kabdatike. Nasiyeti bi yedike. Madin fiyye hukmuke.‘Adlun fiyye kadauke.Es’eluke bi kullismin huve leke semmeyte bihi nefseke.Ev enzeltehu fi kitabike. Ev iste’serte bihi fi meknunilğybi‘ındeke en tec’alel-Kur’ane rebi’a kalbi ve celaehemmi ve ğammi.”


Duanın Anlamı: “Allah’ım! Ben senin kulunum, kulunun oğluyum,senin kudretinin altındayım, varlığım senin elindedir.Hakkımdaki hükmün geçerlidir. Hakkımda verdiğin hüküm adaletlidir.Kendine verdiğin veya kitabında indirdiğin ya da senin katında bulunan gayb hazinesinden seçtiğin isminle Senden Kur’ân’ı kalbimin baharı yapmanı, sıkıntı ve kederlerimin giderilmesini dilerim.”


Hz. Ebu Bekir (r.a.), Peygamberimiz (s.a.s.)’in, sıkıtıya düşenlerin şöyle dua etmelerini tavsiye ettiğni bildirmişir:
اَللّٰهُمَّ رَحْمَتَكَ أَرْجُو فَلاَ تَكِلْن۪ي إِلىَ نَفْس۪ي طَرْفَةَ عَ وَأَصْلِحْ ل۪ي
شَأْن۪ي كُلَّهُ لَا إِلٰهَ إِلَّا أَنْتَ


Duanın Okunuşu: “Allahumme rahmeteke ercu, fela tekilni ila nefsi tarfete ‘aynin. Ve aslih lişe’ni kullehu. La ilahe illa ente.”

Duanın Anlamı: “Allah’ım! Rahmetini umarım. Beni göz açıp yumacak kadar da olsa nefsime bırakma. Bütün işlerimi düzelt.Senden başka ilâh yoktur.” (Ebu Davud, Edeb, 110)


Sahabeden Abdullah b. Cafer (r.a.), Hz. Ali (r.a.)’nin şöyle dediğini rivayet eder: 
Peygamberimiz (s.a.s.), bana şu kelimeleri öğetti ve başına bir sıkıntı ya da zorluk geldiği
zaman bunları okumamı emretti:

لاَ إِلٰهَ إِلَّا الٰهّلُ الْكَر۪يمُ الْعَظ۪يمُ سُبْحَانَهُ تَبَارَكَ الٰهّلُ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظ۪يمِ اَلْحَمْدُ رَبِّ الْعَالَم۪ينَ

Duanın Okunuşu: “La ilahe illallahu’l-kerimul-‘azimu.Subhanehu tebareke’llahu Rabbul-‘arşi’l-‘azim.Elhamdu lillahi Rabbi’l-‘âlemin.”
Duanın Anlamı: “Kerem sahibi ve ulu olan Allah’tan başka ilâh yoktur.O’nu her türlü eksiklikten tenzih ederim. O, ulu Arş’ın Rabbidir.Âlemlerin Rabbi Allah’a hamd olsun.” (Ahmed b. Hanbel, 1, 94)

Yorumlar

DUALAR

Aşık Etme Duası (Birini Kendine Aşık Etmek İçin Dua)

Sizlerden gelen sorular; Nihat HATİPOĞLU aşık etme duasını paylaşır mısınız?, ayetel kürsi ile aşık etme duası var mı?, aşık etme duası 14 gün, anında aşık eden dua var mı?, çok tesirli aşık etme duası paylaşır mısınız?, aşık etme duası mishakal, deli gibi aşık etme duası var mı?,en etkili aşk duası paylaşır mısınız?,  denenmiş  birini kendine aşık etme duası var mı..?  şeklinde soruluşmuş sorulardı. Tüm bu soruların cevaplarını aşağıda sizler için paylaştık. Allah ettiğiniz duaları kabul etsin inşallah. Birini Kendine Aşık Etmek İçin Dua-Nihat HATİPOĞLU BİRİNİ KENDİNE AŞIK ETMEK İÇİN DUA (BÜYÜ DEĞİLDİR) ; Erkeği Aşık Etme Duası-Kızı Aşık Etme Duası: Kuvvetli bir celbiye için uygulamadır. Bizzat denenmiş bir uygulamadır, herhangi bir yapılış zamanı yoktur, önerilen okuma düzeni bir hafta boyunca günde 1 defa okumaya niyet etmedir fakat genel anlamda bir hafta dolmadan hacetimiz görülmüş olur. (14 gün okumada ise okumadan sonra 40 gün başka bir işlem ya da okuma yapılmaması

Kumardan Kurtulmak İçin En Etkili Dua

Sizlerden gelen sorular; Kumardan kurtulmak için ne yapmalı?, Kumar bağımlılığından tamamen kurtulmak mümkün mü?, Kumar bağımlılığı nasıl tedavi edilir?,Kocami kumardan KURTULMAK için dua paylaşır mısınız?, Cübbeli Ahmet Hoca kumardan KURTULMAK için Dua, kumardan kurtulmak için Esmaül Hüsna, Kumardan kurtulma duası Diyanet, Kumardan korunmak için okunacak dua, Sanal kumardan kurtulma yolları, kumardan kurtuldum... SORU:  Kocamı kumardan kurtulmak için dua paylaşır mısınız? CEVAP : “Bismillahirrahmanirrahim. Ya eyyühellezine amenu innemel hamru vel meysiru vel ensabü vel ezlamüricsün min ameliş şeytani fectenibühü lealleküm tüfl i hun innema yüriydüş şeytanü en yükaa beynekümül adavete vel bağdae fil hamri vel meysiri ve yesuddeküm an zikrillahi ve anis salati fehel entüm müntehun. Ve etiy’ullahe ve etiy’ur rasule vahzeru. Fe in tevelleytüm fa’lemu ennema ala resunlinel belağulmübin. Allahümme huz hubbül hamri vel meysiri bihakkı kelamukel kadim ve rasulikel kerim ve bielfi elfin la h

Aşırı Şehvetten Kurtulma Duası

Her ne kadar Allah (azze ve celle) bunu fıtrî olarak zevk ve lezzet gibi hediyelerle birlikte vermiş olsa da kişi bu hissi kontrol altında tutmadığı taktirde hem dünyâ hem âhiret cihetiyle zor durumda kalacaktır. Fikri haram, bakışı haram, meylî haram olan kişi zinâ gibi büyük bir günahla karşı karşıya gelecektir. Bedenen bunu yapmasa da uzuvları ile bir bakıma zinâ işlemiş olacaktır. Peki bu histen nasıl kurtulacağız? Şehvetten Kurtulma Duası Bismillahirrahmanirrahim, Allahumme yâ senede men lâ senede lehü. Ve yâ zuhre men lâ zuhre lehü. Ve yâ câmi’eşşettâti. Ve ya râhimel emvâti. İrhamni rahmeten tuğninî biha an rahmeti men sivâke. Allahumme lâ emlikü linefsi nef’an ve la dârren ve lâ mevten ve lâ hayâten ve lâ nüşûran. Allahumme vessî’li fîmâ rezaktenî. Ve bârik li fîmâ ve hebtenî. İnneke alâ külli şey’in kadîr. Ve lâ tusallit aleyye bizünûbi men lâ yerhamunî yâ erhamerrâhimîn. Verzuknî hayre’ddünya vel âhireti yâ Rabbel âlemîn. İlahi, in afevteni fe lâ yenkusu fî mülkike şey

Gece Banyo Yapmak Caiz mi?

Gece Banyo Yapmak Caiz mi? Sizlerden bu konuda bir çok mesaj aldık, "hocam gece cinlerin ve şeytanların vakti olduğundan banyo yapılmaz mış" veya "akşam ve gece sabaha doğru banyo yaptığında şeytan dokunur,aklını kaybedebilirsin diyorlar bu ne kadar doğru" tarzında  bir çok soru aldık. Evet,gece banyo yapabilirsiniz,bunun için her hangi bir sakınca yoktur,kuran-ı kerimde gece banyo yapmayınız diye bir ayet yoktur,ayıca hadislerde de gece banyo yapmayınız diye bir uyarı yoktur. Size gece banyo yapılabileceğini onlarca örnekle anlatabiliriz ama gece banyo yapılmaz konusunun ne kadar yanlış olduğunu göstermeye tek bir örnek bile yetecektir. Örneğin; Namaz kılan biri olsun veya namaz kılmayan biri olsun fark etmez cenabet kalma süresi en fazla bir namaz aralığıdır. Buna göre yatsıdan sonra veya gece yarısı cinsel ilişkiye girdiniz-cima yaptınız,gusül abdesti almanız gereken bir durum oldu ama siz uyuya kaldınız bu durumda sabah namazı vaktine kadar yatabilirs

Eşinin Ci..sel Organını Yalamak (Öpmek) Gusül Gerektirir mi?

Sizden Gelen Sorular : Eşinin Cin..el Organını Görmek Gusul Gerektirir mi?, Eşinin Cin..el Organına Dokunmak Gusül Gerektirir mi?, Eşinin Cin..el Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?, Cin..el Organı Öpmek Gusül Gerektirir mi?, Erkek Ci..sel Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?, Karşı Cinsin Ci..sel Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?.. Cin..el ilişki gerçekleşmeden (orgzım olmadan) veya meni dışarı çıkmadan cin..el organı öpmek yada yalamaktan dolayı cünüp olmazsınız. Bu durumla ilgili haram olmamakla beraber şu hususlara dikkat etmeliyiz: – Öncelikle böyle bir davranış onurlu ve kişilikli olmaya aykırı bir davranıştır, tiksindiricidir. – İkinci olarak, cin..el organlardan sürekli olarak bir takım maddeler çıkmaktadır ve bunlar pis olan akıntılardır.  Böyle bir durumda kişi, Hz. Peygamber’in (sa): " Ağızlarınızı tertemiz yapın çünkü onlar Kuran yoludur"  diye nitelendirdiği ağzına pis maddeler almış olacaktır. Üçüncü olarak, İslam’ın insan sağlığına ne kadar değ