Ana içeriğe atla

Akşam Namazı Tesbihatı Nasıl Yapılır?(Arapça ve Türkçe)

Akşam Namazı Tesbihati Nasil Yapilir Arapça
Akşam Namazı Tesbihatı Nasıl Yapılır Arapça
Akşam namazı tesbihatını namazdan sonra yapmak çok büyük sevaptır.A'raf süresi 180. ayet-i kerimede Yüce Allah (c.c) buyuruyor ki: "En güzel isimler Allah'ındır. O isimlerle ona dua edin" 

Resulullah (s.a.v.) bir gün Haris Et Temimi'ye şöyle buyurdu: "Akşam namazını kıldığın zaman yedi defa' Allahümme eçirna minen nar " de. Şayet bu duayı okur, o gece ölürsen Cenab-ı Hak seni Cehennemden uzak kılar. 
Aynı şekilde sabah namazını kıldıktan sonra okur, o gün ölürsen yine Cehennem'den azad edilmiş olarak yazılırsın. Namazlardan sonra tesbihat yapmak Peygamber Efendimiz'in sünnetidir. Bu yüzden namazlardan sonra tesbihat yapmak oldukça faziletli ve sevaptır.

Akşam Namazı Tesbihatı:


Akşam namazının farzını kılıp selam verdikten sonra, "Allahümme entesselamü vemin kesselam. Tebarekte yazel celali vel ikram" denir.

Sonra eller yukarı kaldırılarak:"Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammedin salaten tüncina biha min cemiil ehvali vel adati ve teğzilena biha cemial hacati ve tütahhiruna biha min cemiisseyyiati ve terfeune biha indeke eğledderecat. Ve tübelliğuna biha eğsal ayati min cemiilhayrati fil hayati ve bağdel memati amine ya mücibeddeavati velhamdülillahi rabbil alemiyn" deyip sünnet kılınır.

Sünnet kılındıktan ve selam verildikten sonra bir(1) defa "Amenna biennehü" ve (9)dokuz defa "Lailahe illallahü vahdehü la şerikelehül mülkü velehül hamdü yühyi ve yümitü bi yedihil hayrü ve hüve ala külli şeyin gadiyr" denir. (10)Onuncuda : "Lailahe illallahü vahdehü la şerikelehül mülkü velehül hamdü yühyi ve yümitü bi yedihil hayrü ve hüve ala külli şeyin gadiyrü ve ileyhil masiyrü" denir.

Sonra eller yukarı kaldırılıp avuç içleri aşağı indirilerek 3-5 veya yedi defa "Allahümme ecirna minennar dendikten sonra duaya devam edilir.

Allahümme ecirna min külli nar.
Allahümme ecirna min fitneti veddiyniyeti veddünyeviyeh.
Allahümme ecirna min fitneti ahirizzaman.
Allahümme ecirna min fitneti mesihiddeccali vessüfyan.
Allahümme ecirna min minessalati vel bidiyyeti velbeliyyat.
Allahümme ecirna min şerril nefsil emmarat.
Allahümme ecirna min şürürinnefsil emmaratil firavniyyeh.
Allahümme ecirna min şerrin nisai.
Allahümme ecirna min belain nisai.
Allahümme ecirna min fitnetin nisai.
Allahümme ecirna min azabil gabr.
Allahümme ecirna min azabi yevmil gıyameh.
Allahümme ecirna min azabi cehennem.
Allahümme ecirna min azabi gabri.
Allahümme ecirna min nari gahrike.
Allahümme ecirna min azabil gabri venniran.
Allahümme ecirna min erriyai vessümati veücübi vel fahri.
Allahümme ecirna min tecavüzil mülhidiyn.
Allahümme ecirna min şerril münafiğiyn.
Allahümme ecirna min fitnetil fasiğiyn.
Allahümme ecirna ve ecir valideyne vetalabeti resailin nurissadiğiyne fi hidmetil gurani vel imani ve ahbabanel mühmininel muhlisiyne ve ağribaena ve ecdadena minennari
Eller yukarı çevrilerek:
Bi affike yamüciru bi fazlike ya gaffarü. Allahümmmed hilnad cennete maal ebrar. Allahümmmed hilnad cennete maal ebrar. Allahümmed hilna ve edhil üstadena saidinnursi (radiyallahü anh) ve valideyne ve talabete resailinnurissadiğiyne ve ihvanene ve ahavatina ve ağribaena ve ecdadena ve ahbabenel mü'mininel mühlisine fi hidmetil imani vel gurani el cennete maal ebrari bişefaatinebiyyikel muhtari ve alihil edhari ve eshabihil ahyari ve sellim madamel leylü vennaharü amine velhamdülillahi rabbil alemiyn.
Bundan sonra "Ayetül Kürsi" okunur. Ardından otuz üçer(33) defa "Sübhaneallah, Elhamdülillah, Allahü Ekber" dendikten sonra namaz duası yapılır. Namaz duası bittikten sonra "Fa'lem ennehü" denir ardından 33 defa " La ilahe illallah " denir. En sonuncunun arkasına "Muhammeder Rasulillahi sallallahü aleyhi vessellem" ilave edilir.

"Euzü Besmele" çekilerek aşağıdaki dualar edilir.

İnnallahe melaiketühü yülallüne alennebiyy iya eyyühellezine amenü sallü aleyhi ve sellimü teslima lebbeyk.
Allahümme salli ala Muhammedin ve alal ali seyyidina Muhammedin bi adedi külli dain ve davain ve barik ve sellim aleyhi ve aleyhim kesira ( üç defa tekrar edilip üçüncünün sonuna "kesiran kesira" eklenir)
Salli ve sellim ya Rabbi ala habibike Muhammedin ve ala cemiil en biyai vel mürseline ve ala ali külli ve sahbi külli eçmaine amine velhamdülillahi rabbil alemin.
Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke ya Resulallah.
Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke ya Habiballah.
Elfü elfi salatin ve elfü elfi selamin aleyke ya emine- vahyillah.
Allahümme salli ve sellimve barik ala seyyidina Muhammedin ve alal alihi ve eshabihi bi adedi evragil eşcari ve emvacilbihari ve gadaratil emsari vağfirlena verhamna veldüfbina ve biüstadina saidinnursi (radiyallahu anhü) ve valideyne ve bi talabeti resailinnuris sadiğine. Y ilahena bi külli salatin minha eşhedüenla ilahe illallahü ve eşhedü enne Muhammedün Resulüllahü sallallahü teala aleyhi vessellem.
Euzübillahimineşşeydanirracim Bismillahirrahmanirrahiym


Ya Cemilü Ya Allah - Ya Garibü Ya Allah - Ya Mücibü Ya Allah - Ya Habibü Ya Allah
Ya Raufu Ya Allah - Ya Atüfü Ya Allah - Ya Mağrufü Ya Allah - Ya Latifü Ya Allah
Ya Azimü Ya Allah - Ya Hannanü Ya Allah - Ya Mennanü Ya Allah - Ya Seyyanü Ya Allah
Ya Sübhanü Ya Allah - Ya Emanü Ya Allah - Ya Bürhanü Ya Allah - Ya Sültanü Ya Allah
Ya Müsteanü Ya Allah - Ya Muhsinü Ya Allah - Ya Mütealü Ya Allah - Ya Rahmanü Ya Allah
Ya Rahimü Ya Allah - Ya Kerimü Ya Allah - Ya Mecidü Ya Allah - Ya Ferdü Ya Allah
Ya Vitrü Ya Allah - Ya Ehadü Ya Allah - Ya Samedü Ya Allah - Ya Mahmudü Ya Allah
Ya Sadigalvad Ya Allah - Ya Aliyyü Ya Allah - Ya Ganiyyü Ya Allah - Ya Şafi Ya Allah
Ya Kafi Ya Allah - Ya Muafi Ya Allah - Ya Baği Ya Allah - Ya Hadi Ya Allah
Ya Kadirü Ya Allah - Ya Satirü Ya Allah - Ya Kahharü Ya Allah - Ya Cebbarü Ya Allah
Ya Gaggarü Ya Allah - Ya Fettahü Ya Allah (c.c.)
Ya Rabbesemavati vel ardi yazelcelali vel ikram. Es elüke bihaggi hazihil esmai külliha en tüsalli ala seyyidina Muhammedin ve ala alihi Muhammedin verham Muhammeden kemasalleyte vessellemte ve barekte ve rahimte veterrahhamte ala ibrahime ve ala alihi ibrahime fil alemine rabbena inneke hamidün mecidün birahmetike ya erhamerrahimiyne velhamdülillahi rabbil alemiyn.

Duaları okunarak akşam namazının tesbihatı bitirilir ve arkasından biliyorsanız bir aşır okunur.Akşam namazı tesbihatıniz kabul olsun inşallah...


AKŞAM NAMAZI TESBİHATI ARAPÇA :

Akşam namaznın farzın kılıp selam verdikten sonra 5 defa; اَسْتَغْفِرُالله sonrasında اَللّٰهُمَّ اَنْتَ السَّلاَمُ وَ مِنْكَ السَّلاَمُ تَبَارَكْتَ يَا ذَا الْجَلاَلِ وَ اْلاِكْرَامِ ٭ عَلىَ رَسُولِناَ مُحَمَّدٍ صَلَواَتٌ

Dedikten sonra elleri yukarı kaldırıp aşağıdaki Selaten Tuncina duası okunur.

اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَ عَلىَ ٰالِ سَيِّدِنَامُحَمَّدٍ٭ صَلاَةً تُنْجِينَا بِهَامِنْ جَمِيعِ ﭐْلاَهْوَالِ وَﭐْلاٰفَاتِ٭ وَتَقْضِى لَنَا بِهَاجَمِيعَ الْحَجَاتِ٭ وَتُطَهِّرُنَا بِهَامِنْ جَمِيعِﭐلسَّيِّئَاتِ٭ وَتَرْفَعُنَا بِهَا عِنْدَكَ اَعْلىَﭐلدَّرَجَاتِ٭ وَتُبَلِّغُنَا بِهَآاَقْصىَﭐلْغَايَاتِ٭مِنْ جَمِيعِﭐلْخَيْرَاتِ ﰱِ ﭐلْحَيَاةِ وَبَعْدَ الْمَمَاتِ٭ بِرَحْمَتِكَ يَآاَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ ٭بِحُرْمَةِ حَبِيبِكَ يَآاَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ٭بِحُرْمَةِ جَمِيعِ اْلاَنْبِيَآءِ وَاْلاَوْلِيَآءِ ﭘِيرِ ﭘِيراَنِ ﭘِيرِ اَعْظَمِ يَآاَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ٭ ٰامِينَ٭ وَسَلاَمٌ عَليَ الْمُرْسَلِينَ٭ وَالْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ٭

Namaz tamanlandıktan sonra; 1 defa اٰمَنَّا بِاَنَّهُ ve 10 defa لآَ اِلٰهَ اِلاَّ اللّٰهُ وَحْدَهُ لآَ شَر۪يكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ يُحْي۪ى وَ يُم۪يتُ وَ هُوَ حَىٌّ لاَ يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَ هُوَ عَلٰى كُلِّ شَىْءٍ قَد۪يرٌ onuncusunun sonuna وَ اِلَيْهِ الْمَص۪يرُ İlave edilir. Daha sonra elleri kaldırıp avuç içleri aşağı çevrilerek 3-5 veya 7 defa اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنَ النَّارِ dedikten sonra aşağıdaki dua okunur.


اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ كُلِّ نَارٍ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ فِتْنَةِ الدّ۪ينِيَّةِ وَ الدُّنْيَوِيَّةِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ فِتْنَةِ اٰخِرِ الزَّمَانِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ فِتْنَةِ الْمَس۪يحِ الدَّجَّالِ وَ السُّفْيَانِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنَ الضَّلاَلاَتِ وَ الْبِدْعِيَّاتِ وَ الْبَلِيَّاتِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ شَرِّ النَّفْسِ اْلاَمَّارَةِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ شُرُورِ النُّفُوسِ اْلاَمَّارَاتِ الْفِرْعَوْنِيَّةِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ شَرِّ النِّسَٓاءِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ بَلآَءِ النِّسَٓاءِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ فِتْنَةِ النِّسَٓاءِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ عَذَابِ يَوْمِ الْقِيٰمَةِ ٭اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ عَذَابِ جَهَنَّمَ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ عَذَابِ قَهْرِكَ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ نَارِ قَهْرِكَ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ وَ النِّرَانِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنَ الرِّيَاءِ وَ السُّمْعَةِ وَ الْعُجُبِ وَ الْفَخْرِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ تَجَاوُزِ الْمُلْحِد۪ينَ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ شَرِّ الْمُنَافِق۪ينَ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا مِنْ فِتْنَةِ الْفَاسِق۪ينَ ٭ اَللّٰهُمَّ اَجِرْنَا وَ اَجِرْ وَالِدَيْنَا وَ طَلَبَةَ رَسَٓائِلِ النُّورِ الصَّدِق۪ينَ ف۪ى خِدْمَةِ الْقُرْاٰنِ وَ اْلا۪يمَانِ وَ اَحْبَابَنَا الْمُؤْمِن۪ينَ الْمُخْلِص۪ينَ وَ اَقْرِبَٓائَنَا وَ اَجْدَادَنَا مِنَ النَّارِ

Eller yukarı çevirilir :



بِعَفْوِكَ يَا مُج۪يرُ بِفَضْلِكَ يَا غَفَّارُ ٭ اَللّٰهُمَّ اَدْخِلْنَا الْجَنَّةَ مَعَ اْلاَبْرَارِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَدْخِلْنَا الْجَنَّةَ مَعَ اْلاَبْرَارِ ٭ اَللّٰهُمَّ اَدْخِلْنَا وَ اَدْخِلْ اُسْتَادَنَا سَع۪يدَ النُّورْس۪ى رَضِىَ اللّٰهُ عَنْهُ وَ وَالِدَيْنَا وَ طَلَبَةَ رَسَٓائِلِ النُّورِ الصَّدِق۪ينَ وَ اِخْوَانَنَا وَ اَخَوَاتِنَا وَ اَقْرِبَٓائَنَا وَ اَجْدَادَنَا وَ اَحْبَابَنَا الْمُؤْمِن۪ينَ الْمُخْلِص۪ينَ ف۪ى خِدْمَةِ اْلا۪يمَانِ وَ الْقُرْاٰنِ اَلْجَنَّةَ مَعَ اْلاَبْرَارِ صَلِّ عَلٰى نَبِيِّكَ الْمُخْتَارِ وَ اٰلِه۪ اْلاَطْهَارِ وَ اَصْحَابِهِ اْلاَخْيَارِ وَ سَلِّمْ مَادَامَ الَّيْلُ وَ النَّهَارُ اٰم۪ينَ وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَم۪ينَ


٭ ٭ ٭ ٭ ٭

سُبْحَانَ اللهِ وَالْحَمْدُ ِللهِ وَلآَاِلٰهَ اِلاََّ الله ُ وَالله ُ اَكْبَرُ ٭ وَلاَحَوْلَ وَلاَقُوَّةَ اِلاَّبِاللهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ


بِسْـــــمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيـمِ


اَلله ُلآَ اِلَهَ اِلاَّ هُوَ الْحَيُّ اْلقَيُّومُ ٭ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ ٭ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي اْلأَرْضِ ٭ مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ اِلاَّ بِإِذْنِهِ ٭ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ ٭ وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِ اِلاَّ بِمَا شَآءَ ٭ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَاْلأَرْضَ ٭ وَلاَ يَؤُدُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ ٭

33 defa
سُُبْحَانَ اللّٰهِ

33 defa

اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ

33 defa

اَللّٰهُ اَكْبَرُ

٭ ٭ ٭ ٭ ٭

لآَاِلٰهَ اِلاَّاللّٰهُ وَحْدَهُ لاَشَرِ يكَ لَهُ ٭ لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ يُحْيِى وَيُمِيتُ ٭ وَهُوَالْحَيُّ الَّذِي لاَيَمُوتُ بِيَدِهِﭐلْخَيْرُ ٭ وَهُوَ عَلٰى كُلِّ شَىْءٍقَدِيرٌ ٭ وَاِلَيْهِ الْمَصِيرُ ٭


Duadan sonra; 1 defa فَاعْلَمْ اَنَّهُ ve 33 defa لآَاِلٰهَ اِلاَّالله dedikten sonra sonuna



مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللّٰهِ صَلَّى اللّٰهُ تَعَالٰى عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ

بِسْـــــمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيـمِ


اِنَّ اللّٰهَ وَ مَلَٓئِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِىِّ يَٓا اَيُّهَا الَّذ۪ينَ اٰمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْل۪يمًا ٭ لَبَّيْكَ

٭ ٭ ٭ ٭ ٭

اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَٓى اٰلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ بِعَدَدِ كُلِّ دَٓاءٍ وَدَوَٓاءٍ وَبَارِكْ وَسَلِّمْ عَلَيْهِ وَعَلَيْهِمْ تَسْلِيمًا كَثِيرًا


اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَٓى اٰلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ بِعَدَدِ كُلِّ دَٓاءٍ وَدَوَٓاءٍ وَبَارِكْ وَسَلِّمْ عَلَيْهِ وَعَلَيْهِمْ تَسْلِيمًا كَثِيرًا


اَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَٓى اٰلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ بِعَدَدِ كُلِّ دَٓاءٍ وَدَوَٓاءٍ وَبَارِكْ وَسَلِّمْ عَلَيْهِ وَعَلَيْهِمْ تَسْلِيمًا كَثِيرًاكَثِيرًا


٭ ٭ ٭ ٭ ٭

صَلِّ وَ سَلِّمْ يَا رَبِّ عَلٰى حَب۪يبِكَ مُحَمَّدٍ وَ عَلٰى جَم۪يعِ اْلاَنْبِيَٓاءِ وَ الْمُرْسَل۪ينَ وَ عَلَٓى اٰلِ كُلٍّ وَ صَحْبِ كُلٍّ اَجْمَع۪ينَ اٰم۪ينَ وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ رَبِّ الْعَالَم۪ينَ



٭ ٭ ٭ ٭ ٭

اَلْفُ اَلْفِ صَلاَةٍ وَ اَلْفُ اَلْفِ سَلاَمٍ عَلَيْكَ يَا رَسُولَ اللّٰهِ

اَلْفُ اَلْفِ صَلاَةٍ وَ اَلْفُ اَلْفِ سَلاَمٍ عَلَيْكَ يَا حَب۪يبَ اللّٰهِ

اَلْفُ اَلْفِ صَلاَةٍ وَ اَلْفُ اَلْفِ سَلاَمٍ عَلَيْكَ يَٓا اَم۪ينَ وَحْىِ اللّٰهِ

٭ ٭ ٭ ٭ ٭

اَللّٰهُمَّ صَلِّ وَ سَلِّمْ وَ بَارِكْ عَلٰى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَٓى اٰلِه۪ وَ اَصْحَابِه۪ بِعَدَدِ اَوْرَاقِ اْلاَشْجَارِ وَ اَمْوَاجِ الْبِحَارِ وَ قَطَرَاتِ اْلاَمْطَارِ وَ اغْفِرْلَنَا وَ ارْحَمْنَا وَ الْطُفْ بِنَا وَ بِاُسْتَادِنَا سَع۪يدِ النُّورْس۪ى رَضِىَ اللّٰهُ عَنْهُ وَ وَالِدَيْنَا وَ بِطَلَبَةِ رَسَٓائِلِ النُّورِ الصَّدِق۪ينَ يَٓا اِلٰهَنَا بِكُلِّ صَلاَةٍ مِنْهَٓا اَشْهَدُ اَنْ لآَ اِلٰهَ اِلاَّ اللّٰهُ وَ اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّدًا رَسُولُ اللّٰهِ صَلَّى اللّٰهُ تَعَالٰى عَلَيْهِ وَ سَلَّمْ

بِسْـــــمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيـمِ


(Sağdan sola doğru satır satır okuyunuz)

يَاحَبِيبُ يَااَلله

يَامُجِيبُ يَااَلله ُ

يَاقَرِيبُ يَااَلله ُ

يَاجَمِيلُ يَااَلله ُ

يَالَطِيفُ يَااَلله

يَامَعْروُفُ يَااَلله ُ

يَاعَطُوفُ يَااَلله ُ

يَارَؤُفُ يَااَلله ُ

يَادَيَّانُ يَااَلله

يَامَنَّانُ يَااَلله ُ

يَاحَنَّانُُ يَااَلله ُ 

يَاعَظِيمُ يَااَلله ُ

يَاسُلطَانُ يَااَلله ُ

يَابُرْهَانُ يَااَلله

يَاَاَمَانُ يَااَلله ُ

يَاسُبْحَانُ يَااَلله ُ

يَارَحْمٰنُ يَااَلله ُ

يَامُتَعَالُ يَااَلله ُ

يَامُحْسِنُ يَااَلله ُ

يَامُسْتَعَانُ يَااَلله ُ


يَافَرْدُ يَااَلله ُ

يَامَجِيدُ يَااَلله ُ

يَاكَرِيمُ يَااَلله ُ

يَارَحِيمُ يَااَلله ُ

يَامَحْمُودُ يَااَلله ُ

يَاصَمَدُ يَااَلله ُ

يَاَاَحَدُ يَااَلله ُ

يَاوِتْرُ يَااَلله ُ

يَاشَاﰱِ يَااَلله ُ

يَاغَنِىُّ يَااَلله ُ

يَاعَلِىُّ يَااَلله ُ

يَاصَادِقَﭐلْوَعْدِيَااَلله ُ

يَاهَادِى يَااَلله

يَابَاقىِ يَااَلله ُ

يَامُعَاﰱِ يَااَلله ُ

يَاكَاﰱِ يَااَلله ُ

يَاجَبَّارُ يَااَلله ُ

يَاقَهَّارُ يَااَلله ُ

يَاسَاتِرُ يَااَلله ُ

يَاقَادِرُ يَااَلله ُ

يَافَتَّاحُ يَااَلله ُ

يَاغَفَّارُ يَااَلله ُ

يَاجَبَّارُ يَااَلله ُ

يَاقَهَّارُ يَااَلله ُ

جَلَّ جَلاَلُهُ وَعَمَّ نَوَالُهُ وَلاَ اِلٰهَ غَيْرُهُ

يَارَبَّ السَّمٰوَاتِ وَاْلاَرْضِ يَاذَالْجَلاَلِ وَاْلاِكْرَامِ ٭ نَسْئَلُكَ بِحَقِّ هٰذِهِ اْلاَسْمَآءِ كُلِّهَآ اَنْ تُصَلِّىَ عَلىٰ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَ عَلىٰ ٰالِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ ٭ وَارْحَمْ مُحَمَّداً كَمَا صَلَّيْتَ وَسَلَّمْتَ وَبَارَكْتَ وَرَحِمْتَ وَتَرَحَّمْتَ عَلىٰ سَيِّدِنَا اِبرَاهِيمَ وَعَلىٰ ٰالِ سَيِّدِنَا اِبرَاهِيمَ ﰱِ ﭐلْعَالَمِينَ ٭ ربَّناَ اِنَّكَ حَمِيدٌ مجَِيدٌ ٭ بِرَحْمَتِكَ يَآاَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ ٭ ٰامِينَ ٭ وَسَلاَمٌ عَليَ الْمُرْسَلِينَ٭ وَالْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ٭


Allah dualarınızı kabul etsin inşallah,Allah yar ve yardımcımız olsun!..

Yorumlar

  1. Cennetin anahtarı namazdır.25 Nisan 2017 23:50

    çok detaylı ve faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz tabi anlayana,Allah sizin gibi insanlardan razı olsun

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum İçin Teşekkürler...

DUALAR

Aşık Etme Duası (Birini Kendine Aşık Etmek İçin Dua)

Sizlerden gelen sorular; Nihat HATİPOĞLU aşık etme duasını paylaşır mısınız?, ayetel kürsi ile aşık etme duası var mı?, aşık etme duası 14 gün, anında aşık eden dua var mı?, çok tesirli aşık etme duası paylaşır mısınız?, aşık etme duası mishakal, deli gibi aşık etme duası var mı?,en etkili aşk duası paylaşır mısınız?,  denenmiş  birini kendine aşık etme duası var mı..?  şeklinde soruluşmuş sorulardı. Tüm bu soruların cevaplarını aşağıda sizler için paylaştık. Allah ettiğiniz duaları kabul etsin inşallah. Birini Kendine Aşık Etmek İçin Dua-Nihat HATİPOĞLU BİRİNİ KENDİNE AŞIK ETMEK İÇİN DUA (BÜYÜ DEĞİLDİR) ; Erkeği Aşık Etme Duası-Kızı Aşık Etme Duası: Kuvvetli bir celbiye için uygulamadır. Bizzat denenmiş bir uygulamadır, herhangi bir yapılış zamanı yoktur, önerilen okuma düzeni bir hafta boyunca günde 1 defa okumaya niyet etmedir fakat genel anlamda bir hafta dolmadan hacetimiz görülmüş olur. (14 gün okumada ise okumadan sonra 40 gün başka bir işlem ya da okuma yapılmaması

Kumardan Kurtulmak İçin En Etkili Dua

Sizlerden gelen sorular; Kumardan kurtulmak için ne yapmalı?, Kumar bağımlılığından tamamen kurtulmak mümkün mü?, Kumar bağımlılığı nasıl tedavi edilir?,Kocami kumardan KURTULMAK için dua paylaşır mısınız?, Cübbeli Ahmet Hoca kumardan KURTULMAK için Dua, kumardan kurtulmak için Esmaül Hüsna, Kumardan kurtulma duası Diyanet, Kumardan korunmak için okunacak dua, Sanal kumardan kurtulma yolları, kumardan kurtuldum... SORU:  Kocamı kumardan kurtulmak için dua paylaşır mısınız? CEVAP : “Bismillahirrahmanirrahim. Ya eyyühellezine amenu innemel hamru vel meysiru vel ensabü vel ezlamüricsün min ameliş şeytani fectenibühü lealleküm tüfl i hun innema yüriydüş şeytanü en yükaa beynekümül adavete vel bağdae fil hamri vel meysiri ve yesuddeküm an zikrillahi ve anis salati fehel entüm müntehun. Ve etiy’ullahe ve etiy’ur rasule vahzeru. Fe in tevelleytüm fa’lemu ennema ala resunlinel belağulmübin. Allahümme huz hubbül hamri vel meysiri bihakkı kelamukel kadim ve rasulikel kerim ve bielfi elfin la h

Aşırı Şehvetten Kurtulma Duası

Her ne kadar Allah (azze ve celle) bunu fıtrî olarak zevk ve lezzet gibi hediyelerle birlikte vermiş olsa da kişi bu hissi kontrol altında tutmadığı taktirde hem dünyâ hem âhiret cihetiyle zor durumda kalacaktır. Fikri haram, bakışı haram, meylî haram olan kişi zinâ gibi büyük bir günahla karşı karşıya gelecektir. Bedenen bunu yapmasa da uzuvları ile bir bakıma zinâ işlemiş olacaktır. Peki bu histen nasıl kurtulacağız? Şehvetten Kurtulma Duası Bismillahirrahmanirrahim, Allahumme yâ senede men lâ senede lehü. Ve yâ zuhre men lâ zuhre lehü. Ve yâ câmi’eşşettâti. Ve ya râhimel emvâti. İrhamni rahmeten tuğninî biha an rahmeti men sivâke. Allahumme lâ emlikü linefsi nef’an ve la dârren ve lâ mevten ve lâ hayâten ve lâ nüşûran. Allahumme vessî’li fîmâ rezaktenî. Ve bârik li fîmâ ve hebtenî. İnneke alâ külli şey’in kadîr. Ve lâ tusallit aleyye bizünûbi men lâ yerhamunî yâ erhamerrâhimîn. Verzuknî hayre’ddünya vel âhireti yâ Rabbel âlemîn. İlahi, in afevteni fe lâ yenkusu fî mülkike şey

Gece Banyo Yapmak Caiz mi?

Gece Banyo Yapmak Caiz mi? Sizlerden bu konuda bir çok mesaj aldık, "hocam gece cinlerin ve şeytanların vakti olduğundan banyo yapılmaz mış" veya "akşam ve gece sabaha doğru banyo yaptığında şeytan dokunur,aklını kaybedebilirsin diyorlar bu ne kadar doğru" tarzında  bir çok soru aldık. Evet,gece banyo yapabilirsiniz,bunun için her hangi bir sakınca yoktur,kuran-ı kerimde gece banyo yapmayınız diye bir ayet yoktur,ayıca hadislerde de gece banyo yapmayınız diye bir uyarı yoktur. Size gece banyo yapılabileceğini onlarca örnekle anlatabiliriz ama gece banyo yapılmaz konusunun ne kadar yanlış olduğunu göstermeye tek bir örnek bile yetecektir. Örneğin; Namaz kılan biri olsun veya namaz kılmayan biri olsun fark etmez cenabet kalma süresi en fazla bir namaz aralığıdır. Buna göre yatsıdan sonra veya gece yarısı cinsel ilişkiye girdiniz-cima yaptınız,gusül abdesti almanız gereken bir durum oldu ama siz uyuya kaldınız bu durumda sabah namazı vaktine kadar yatabilirs

Eşinin Ci..sel Organını Yalamak (Öpmek) Gusül Gerektirir mi?

Sizden Gelen Sorular : Eşinin Cin..el Organını Görmek Gusul Gerektirir mi?, Eşinin Cin..el Organına Dokunmak Gusül Gerektirir mi?, Eşinin Cin..el Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?, Cin..el Organı Öpmek Gusül Gerektirir mi?, Erkek Ci..sel Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?, Karşı Cinsin Ci..sel Organını Görmek Gusül Gerektirir mi?.. Cin..el ilişki gerçekleşmeden (orgzım olmadan) veya meni dışarı çıkmadan cin..el organı öpmek yada yalamaktan dolayı cünüp olmazsınız. Bu durumla ilgili haram olmamakla beraber şu hususlara dikkat etmeliyiz: – Öncelikle böyle bir davranış onurlu ve kişilikli olmaya aykırı bir davranıştır, tiksindiricidir. – İkinci olarak, cin..el organlardan sürekli olarak bir takım maddeler çıkmaktadır ve bunlar pis olan akıntılardır.  Böyle bir durumda kişi, Hz. Peygamber’in (sa): " Ağızlarınızı tertemiz yapın çünkü onlar Kuran yoludur"  diye nitelendirdiği ağzına pis maddeler almış olacaktır. Üçüncü olarak, İslam’ın insan sağlığına ne kadar değ